This is another delicious traditional dessert from my gorgeous Island of Sardinia. They are ricotta cheese little cups that just melt in your mouth!
Ingredients for the dough:
4 cups of flour
6 tbsp lard
2 tsp sugar
water (just enough to make it doughy)
Ingredients for the Filling:
16 Oz ricotta cheese
3/4 cup sugar
2 egg yolks
3/4 cup flour
2 tsp baking powder
Orange or lemon zest
(You can also add some raisins to it if you like)
Roll the dough very thin and cut little rounds. Place a scoop of the filling on each round and pinch the dough with your index and thumb finger to seal it. In a separate bowl beat a yolk and brush the top of each formagella with it. They will look golden and nice in this way. bake in the oven at 350 F for about 20 minutes. Enjoy! Buon appetito!
Jan 23, 2012
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Yukari *The Kitchen Fairy*
9 Delicious Comments:
Mi incanto sempre dinanzi ai formaggelli,mi vien sempre voglia di farli..La tua ricetta è molto chiara,la seguirò alla perfezione e vedremo che combino!!Complimenti!!
@ Tina: Grazie mille carissima! Non pensavo che fossero cosi' semplici da fare! Fammi sapere come ti escono! Baci :)
Mi piace il tuo blog e mi piace la sardegna. Ti seguo molto volentieri.
Ma sai che dalle mie parti (Sicilia) fanno dei dolcetti praticamente identici?
Cmq io, a proposito della bella Sardegna, adoro le seadas, ne mangerei a tonnellate senza ritegno! Magari mi puoi dare qualche dritta per farle proprio come quelle originali.
Se ti va passami a trovare, mi fa piacere.
@ Alida: Grazie mille della visita! Sono onorata di averti trai miei nuovi fans! Bacioni!
@ Ritroviamoci in Cucina: Ci credo! Abbiamo diversi dolcetti in comune! :) Le seadas sono buonissime hai ragione... sono gia' nella mia lista di ricette da mettere sul blog! Baci!
Che aspetto invitante hanno questi dolcetti!Li trovo deliziosi!Proverò senz'altro la tua ricetta!Ciao
@ Molly: Grazie!!! Fammi sapere come ti vengono quando li fai! Bacioni!
mmmm....che buone! io le ho mangiate anche ieri!
@ Giulia: Beata te! Mi sa che me le rifaccio anche io! Bacioni!
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I love to read your comments!!! Thank you!