Oct 23, 2011

Risotto Bolognese - Rice with Meat Sauce

Here is a quick fix meal that will come handy when you are running out of time. For the risotto bolognese you will need: - Rice for risotto ( Arborio or other kinds) - Ground beef - onion - garlic - tomato sauce - a little bit of butter - a little bit of extra virgin olive oil In a pan, start to sautee the onions, oil, ground beef, garlic. When the beef is half way done, pour some red wine, so that the meat will get a nice flavor. When all the juices are evaporated, pour in your tomato sauce and let it cook for around 5-10 minutes. Adjust with salt and pepper. Boil the rice. When the rice is ready, throw it in the pan where your meat sauce is, along with a piece of butter and Parmesan cheese. The butter will help to get that creamy risotto texture. Enjoy! Buon Appetito!

11 Delicious Comments:

francy said...

complimenti!!!ho lanciato un nuovo contest vieni a dare un occhiata!!!!:D

Yukari - The Kitchen Fairy said...

@ Francy: Grazie cara! Ho appena dato un'occhiata e mi piacerebbe davvero tanto partecipare... ora vediamo se ce la faccio tra impegni vari! :) Grazie di avermi avvisata!! :)

Selba said...

Sounds delicious :) Do you believe me, if I say that I've never eaten Risotto in my life?

Yukari - The Kitchen Fairy said...

@ Selba: Omg! Really?! Then you absolutely gotta try it! I'll post other risotto recipes soon so that you can pick one! The creaminess of the risotto along with your favorite ingredients is just fantastic! I like it a lot with veggies too! :)

La cucina di Molly said...

Che risotto gustoso, proverò la tua versione! Baci

Emily said...

Blog delizioso come la sua padrona e questa ricetta appetitosa me la segno! Vieni a trovarmi sul blog, hai invito aperto e sei benvenuta!Ciao, a presto!!

Yukari - The Kitchen Fairy said...

@ Emily: Grazie mille cara! Non manchero' di visitare il tuo blog! A presto! :)

Monica said...

Ciao!!!!
Eccomi qua a ricambiare la visita!!!!!
Complimenti per il blog.
Proprio buono questo risotto

Yukari - The Kitchen Fairy said...

@ Monica: Grazie mille! :)

elilup said...

Com'é che sono a Bologna da 6 anni e nessuno mi ha proposto questa squisitezza???Domani avrei dovuto cucinare il risotto al finocchio, ma adesso che ho visto questa ricetta CAMBIO di PROGRAMMA!!!Ti farò sapere Amica!

Yukari - The Kitchen Fairy said...

@ Ely: si anche a casa mia madre e la mia tata lo facevano spesso! E' buonissimo! Fammi sapere come ti viene se lo fai! Bacioni!

Post a Comment

I love to read your comments!!! Thank you!

Powered by Blogger.

Yukari *The Kitchen Fairy*

Yukari   *The Kitchen Fairy*