Ciambella is a traditional Italian Ring cake that can be made in a variety of ways: yogurt, chocolate chips, ricotta, and so on. This is a picture of a simple and basic ciambella that was taken in Sardinia, Italy, and this wonderful masterpiece was made by Inna! Thank you Inna!
Ingredients:
2 eggs
1/2 cup white sugar (150 gr.)
1 cup flour (300 gr.)
1 glass of milk
1 glass of vegetable oil
1 lemon zest
1 packet of yeast
Mix everything together working the batter until smooth. Pour the batter in a greased and floured pan, and bake for 30 minutes at 340 degrees.
Enjoy! Buon appetito!
13 Delicious Comments:
Una buonissima ciambella:) ottima per la prima colazione! Ciao
@ Molly: Ciao Molly! Grazie! Eh si per la colazione ci sta proprio bene! :)
Mi piace, adoro le ciambelle ... infatti la settimana scorsa l'avevo fatta per colazione, sara postata presto! Ciao!
@ Emily: Grazie cara! Non vedo l'ora di vedere la tua! :)
Le torte semplici ed essenziali sono le mie preferite, sono perfette a merenda e a colazione! baci
Piacere di conoscerti, il dolce con lo yogurt è il mi preferito, la mia ricetta è simile alla tua ma proverò anche la tua versione. Buona serata, baci
@ Ely: Hai proprio ragione! :)
@ Sar: Piacere mio! Fammi sapere come ti esce!:)
eccomi che piacere conoscerti... bellissimo il tuo blog e ottima questa ricetta, me ne lasci una fetta per la colazione di domani?? buon fine settimana a presto
@ Elena: Grazie Elena! Piacere mio!!! Buon fine settimana anche a te! :)
una bella e soffice cimabella, perfetta per la colazione e la merenda ^_^ baci
@ Puffin: Grazie cara! Hai proprio ragione! :)
I do hope to travel to Italy next year so am trying to absorb as much as possible foodwise.
@ Bellini: Nice! You are in the right place then! :) Italy is an enchanted land, and I am not saying that just cause I am Italian, but you will see when you get there... the food, the people , the culture, traditions.... everything is just magical! :)
Post a Comment
I love to read your comments!!! Thank you!